Blog

Maak kennis met Peter

Wat maakt het werken bij SynTouch zo uitdagend/interessant?

Vanaf het begin dat ik bij SynTouch begon is de variatie in opdrachten groot. Dat maakt het ontzettend interessant. Doordat ik soms bij meerdere klanten werkzaam ben is mijn werk heel afwisselend. Ik zie veel verschillende implementaties van integratie, waardoor ik bij elke klant weer nieuwe kennis meeneem. Zo raak ik niet vastgeroest en kan ik mezelf blijven ontwikkelen.

Wat voor consultant ben jij?

Ik ben redelijk introvert en denk goed over dingen na. Maar ik zal nooit mijn mening of inzichten onder stoelen of banken steken. Ik zoek altijd naar oplossingen die het beste zijn voor de klant op dat moment. Ik heb zowel oog voor de techniek als voor wat het beste past bij de organisatie.

Op welke manier maak jij het verschil?

Als consultant bij SynTouch probeer ik niet alleen mijn opdracht zo goed mogelijk in te vullen, maar ook te kijken naar mogelijke verbeteringen. Zo heb ik bij één van mijn opdrachten CI/CD geïntroduceerd. Toen ik na een paar jaar terugkwam bij deze opdrachtgever zag ik de poster “In case of fire: 1: Git Commit, 2: Git Push, 3: Leave building” hangen. Daar was ik wel even trots op!

Bij SynTouch is er een grote diversiteit aan collega’s. Ik vind het erg belangrijk en leuk om (jonge) collega’s te coachen en te helpen bij hun ontwikkeling. Daardoor raak ik ook weer geïnspireerd.

Wat is het tofste project waar je ooit aan gewerkt hebt?

Onlangs hebben we vanuit SynTouch een aanbesteding bij een bedrijf in de energiesector uitgevoerd. Hierbij hebben we een systeem vervangen met minimale impact op de rest van het IT-landschap. Een grote uitdaging waar ik als Solution Architect zocht naar de beste oplossing binnen de gegeven kaders.

Wat is jouw gouden tip voor een glansrijke carrière?

Ik denk niet dat er één gouden tip is. Wat ik zelf belangrijk vind is dat ik leuke dingen kan doen die ik zelf interessant vind. En dat er een sfeer is waar je kan en mag leren. Zo blijft het werk voor mij uitdagend en leerzaam.

Wat is voor jou het belangrijkste aan een goede werkgever?

Wellicht erg cliché, maar met een opgroeiend zoontje is een goede balans tussen werk en privé voor mij erg belangrijk. Dit komt ook terug in de opdrachten waarop ik word ingezet, SynTouch maakt zich hierbij altijd hard voor de juiste balans. Ook de persoonlijke benadering binnen SynTouch is voor mij erg belangrijk, ik heb niet het gevoel dat ik maar een nummertje ben.

Lotte HermsenMaak kennis met Peter