MIJN EERSTE JAAR ALS CONSULTANT BIJ SYNTOUCH

Bij mijn verhuizing ontving ik een chocoladesleutel met “Veel geluk” erop.

Na het afronden van mijn studie ben ik de uitdaging aangegaan om mijn plek te vinden op de arbeidsmarkt. De keuze voor SynTouch werd gebaseerd op de ideale mix van bedrijfsgrootte en persoonlijke betrokkenheid. De persoonlijke touch van SynTouch werd meteen duidelijk. Bij mijn verhuizing ontving ik een chocoladesleutel met “Veel geluk” erop. Ook de verjaardag van mijn partner werd niet over het hoofd gezien, met een verjaardagskaart en een cadeautje in de brievenbus.

Na het ondertekenen van mijn contract werd ik uitgenodigd om drie maanden later met alle collega’s mee te gaan skiën. Dit was een perfecte gelegenheid om mijn collega’s op een informele en leuke manier te leren kennen.

Mijn eerste twee maanden bij SynTouch stonden in het teken van het ontdekken van het integratieplatform Tibco. Hierin werd ik goed begeleid en kreeg ik opdrachten om mijn opgedane kennis in de praktijk te brengen. Hoewel mijn oorspronkelijke opdracht als Tibco-ontwikkelaar bij een gemeente niet doorging, kreeg ik via een collega de kans om als business analist aan de slag te gaan. Zes maanden lang genoot ik van een uitdagende opdracht waar ik enorm veel van heb geleerd.

Na het afronden van deze opdracht kreeg ik de kans om drie weken later alsnog bij de gemeente aan de slag te gaan. Deze flexibiliteit en het vermogen om kansen te benutten, maken SynTouch een ideale werkplek.

SynTouch biedt niet alleen standaard opleidingen en certificeringen, maar organiseert ook kennismeetings. Elk kwartaal verzamelen we met alle collega’s op een landgoed om interessante presentaties van collega’s of gastsprekers bij te wonen, gevolgd door een heerlijk diner en een borrel. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen leerzaam maar geven ook de kans om collega’s die verspreid zitten over verschillende klanten weer eens te zien.

Voor nieuwkomers in het vakgebied organiseert SynTouch regelmatig SynTouch Young bijeenkomsten. Hier worden kennis en ervaringen gedeeld, en krijgen young professionals de nodige ondersteuning. Uiteraard worden ook deze bijeenkomsten afgesloten met een gezellig diner en borrel. Afgelopen zomer zijn we zelfs met deze groep een weekend naar de Ardennen geweest voor wat teambuilding, tijdens dit weekend hebben we onze eigen vlotten gebouwd om een rivier over te steken, zijn we wezen klimmen en hebben we de avonden afgesloten bij een kampvuur onder het genot van ons eigen gebrouwen Synbier.

Daarnaast zorgen verschillende sportieve activiteiten zoals skiën, een mudrun en regelmatig een potje padellen, voor een goede balans tussen werk en ontspanning.

Mijn eerste jaar als consultant bij SynTouch is voorbij gevlogen en zat vol leermomenten. Het bedrijf heeft niet alleen mijn professionele groei gestimuleerd, maar heeft ook gezorgd voor een werkomgeving waar ik me thuis voel. Ik kijk vol verwachting uit naar wat het volgende jaar bij SynTouch zal brengen.

Collega worden van Daphne?
Interesse om collega te worden van Daphne? Bekijk onze vacatures of neem direct contact op met onze recruiters.

Chantal StrüberDaphne