In gesprek met Jan, senior Java Consultant bij SynTouch

Bij SynTouch lopen trainees, young professionals, medior- en senior consultants rond. Een opvallende senior is Jan. Met altijd een brede lach op zijn gezicht en met hele lange dreadlocks is hij niet de doorsnee consultant. In de wereld van de Java consultancy is hij echter helemaal thuis.

Jan: “Als Senior Java Consultant werk ik als specialist bij uiteenlopende bedrijven binnen zeer uitdagende projecten. Door de afwisseling van bedrijven maak ik kennis met veel interessante mensen en nieuwe technologieën. Die afwisseling vind ik leuk en geeft me steeds weer nieuwe inzichten en ideeën.”

Open Source
Hij voelt zich meer dan een Java programmeur, eigenlijk meer een opensource programmeur. Mijn werk als consultant bevat zo veel meer dan alleen puur Java programmeren. De wensen van de klant zijn divers en vaak is de beste oplossing een hybride van technologieën en frameworks. Zo werkt hij bij zijn huidige opdracht als tech lead van een team met onder andere Kotlin, Python en Kubernetes. Verder ben je als senior consultant naast programmeren, ook bezig met architectuur, business strategie en applicatie design. Dit maakt het werk erg leuk omdat je je met diverse niveaus van de organisatie bezighoudt. Het houdt je scherp en creëert de mogelijkheid om je op meerdere vlakken te ontwikkelen.

Up-to-date blijven
Jan vindt kennisvergaring belangrijk: “Om het beste voor je klanten te leveren; moet je up-to-date blijven in je vakgebied. Dat doe ik door het behalen van certificaten, maar ook door te sparren met collega’s en naar (Java) events te gaan zoals J-Fall.”

Jan sluit af: ‘Bij SynTouch heb ik een 2e dimensie aan collega’s. Het is leuk om kennis te delen met mijn SynTouch collega’s zodat we allemaal een beter resultaat voor onze klant kunnen bereiken. Zo vind ik het ook leuk om kennissessies te organiseren. Zo heb ik trainingen gegeven over Kubernetes & GitLab CI/CD en doe ook binnenkort een sessie over coderen met GitHub CoPilot AI. Ook was ik afgelopen jaar mede organisator van SynTouch Young. Naast mijn werk doe ik ook mee aan een aantal SynTouch activiteiten zoals het bierbrouwen, diverse sporten zoals skiën en klimmen en gewoon samen gezellig uit eten gaan.”

Collega worden van Jan?
Interesse om collega te worden van Jan? Bekijk onze vacatures of neem direct contact op met onze recruiters.

Chantal StrüberJan