Rob 15 jaar in dienst

Denk je aan Rob Litjens, dan denk je aan SynTouch. Hij is dé medewerker van het eerste uur en nu al dik 15 jaar in dienst.

Hij is tweetalig: webMethods en MuleSoft
Rob heeft een opleiding gedaan tot werktuigbouwkundige en kwam al snel in aanraking met modeleren. De denkwijze lijkt op programmeren en zo is hij op een natuurlijke manier zijn huidige  vak ingerold. Nu is hij bij SynTouch MuleSoft consultant, is gestart als webMethods consultant en heeft met geen andere talen gewerkt dan deze twee. Zowel MuleSoft als webMethods zijn middleware* software. De overstap naar MuleSoft ging vanzelf: de vraag naar webMethods nam af en MuleSoft was een mooie opvolger.
Hij heeft daarbij veel cursussen gedaan, onder ander op het gebied van development en architectuur.

Rob zegt enthousiast: “Het liefste ben ik bezig met design in combinatie met development. Zo een gecombineerde rol maakt mijn dag een stuk dynamischer. Deze combinatie kan prima bij SynTouch, maar is natuurlijk geen verplichting. Het is fijn dat men hierin vrij is en een eigen pad kiest.”

Trots op FMD-project
Een project waar hij trots op is, is zijn bijdrage aan het FMD**-project voor de grootste groothandel in medicijnen in Nederland. We hebben een FMD-integratie gebouwd om valse medicijnen uit de keten, van leverancier via de apotheek naar de consument, te weren. Hier zit een database voor heel Europa achter en om hier een bijdrage aan te leveren is heel bijzonder.

Rob vervolgt: “De komende jaren blijf ik werken met MuleSoft. Wel voorzie ik veranderingen daarin. Zo zal ik steeds meer gaan werken in de Cloud en ga meer de kant van design op. Ai-ontwikkelingen, zoals ChatGPT, zullen zeker gaan helpen bij het programmeren en ontwerpen. Hoe precies? Dat ga ik graag ontdekken.”

Persoonlijk en leuke activiteiten
De persoonlijke touch is er nog altijd en hij is blij met de vele leuke collega’s die altijd goed bij de “club” passen. Hij slaat geen SynSocial activiteit over, zoals de zomer- en winteruitjes en skireisjes. Rob sluit af: “Vooral de lustrumreizen zijn geweldig. Dan wordt er goed uitgepakt, echt geweldig!”

*Middleware software is de software tussen een besturingssysteem en de toepassingen die erop worden uitgevoerd. Middleware functioneert in feite als een verborgen vertaalslag en maakt communicatie en gegevensbeheer mogelijk voor gedistribueerde toepassingen. Er worden twee toepassingen met elkaar verbonden, zodat gegevens en databases makkelijk kunnen worden gestuurd. Dankzij middleware kunnen aanvragen worden uitgevoerd, zoals het indienen van formulieren via een webbrowser of de webserver dynamische webpagina’s laten retourneren op basis van een gebruikersprofiel.

**De Falsified Medicines Directive (=FMD) is een systeem van serienummers en controlemomenten om te voorkomen dat vervalste geneesmiddelen de geneesmiddelenvoorzieningsketen binnendringen.

Chantal StrüberRob